vrijdag 15 november 2013

Bezoek aan De Stamper

Deze morgen brachten we een bezoek aan De Stamper in Izegem.
Een vriendelijke mevrouw gaf ons meer uitleg over het voedselverdeelpunt.

128 gezinnen kunnen één keer per maand beroep doen op deze vrijwillige dienst. Voor hen staat dan een doos klaar met voedsel. Spijtig genoeg is het niet voldoende om een hele maand mee toe te komen. De gezinnen die daar naar toe gaan, hebben financiële problemen en worden door het OCMW begeleid.

De Stamper krijgt heel wat voedsel van de EG. Dit voedsel mag niet verkocht worden en dient enkel voor mensen met financiële problemen. We waren geschrokken toen we hoorden dat dit voedsel wellicht kan wegvallen, daar de EG niet weet of ze dit nog verder gaan doen. Als dat zo zou zijn, zou De Stamper 3/4 van hun maandelijks eten verliezen.

Gelukkig zijn er ook nog verenigingen die dit initiatief sponsoren. Daardoor blijft De Stamper groeien en kunnen ze ook voor de kleintjes eens een extraatje in de doos steken.

Deze weken rekent De Stamper op jullie vrijgevigheid. Chocolademelk, confituur, choco,... kortom alles wat je kan missen uit de voorraad thuis, mag je meebrengen naar school ten voordele van De Stamper.


                                        Dank je wel aan de lieve mama's en super lieve oma om te rijden!!!!











Geen opmerkingen: